Halvvägs till doktor

När Malmö universitet-doktoranden Joseph Bugeja presenterade sin licensiatuppsats så fick Storm chansen att göra seminariet till något mer än det vanliga och vidga vyerma för hur ett licensiatseminarium kan se ut.

Josephs licentiatuppsats Smart connected homes : concepts, risks, and challenges handlar om IT-säkerhet i hemmet och de risker och möjligheter som följer i takt med att vi blir alltmer uppkopplade. Mer om Josephs arbete kan du läsa här.

För att skapa en större upplevelse för besökarna så gestaltade vi lokalerna som ett “hem” med en tydlig känsla av att du blir iakttagen. Publiken välkomnas in i en hall med skohylla, kapphängare och personliga attiraljer och leds sen vidare in i ett ombonat, varmt upplyst rum med hemtrevlig musik och inredningsdetaljer som för tankarna till vardagsrummet hemma en fredagskväll. Samtidigt är en webbkamera riktad mot rummet och besökarna kan se sig själva projicerade på väggen, en Carl Larsson-tavla stirrar på dig med en röd lampa genom höger öga och Olle Ekströms Mazetti-ögon i en ram på hyllan får en helt ny innebörd – du är bevakad.

Vi hoppas att kunna lyfta fler spännande doktorander och forskare på liknande sätt i framtiden. Alla nya idéer bygger på någon annans, låt oss fortsätta inspireras och lära av varandra! Låter det intressant för dig? Hör av dig!