En doktor ställs på plats

Vi på Storm fortsätter att vrida och vända på hur vi på olika sätt kan visa upp forskningen på Malmö universitet för att inspirera och ge något att bygga vidare på.

David Cuartielles, sedermera doktor vid Malmö universitet, har tillsammans med sina vänner på Arduino revolutionerat användandet av programmerbara kretskort. Så lätt har det blivit att vem som helst bli en teknologisk uppfinnare av interaktiv design. För att fler ska få en inblick i det fantastiska arbete som ligger bakom forskningen höll vi en utställning i samband med att han fick sin doktorsexamen förra veckan. Utställningen tog besökarna på en 15 år lång resa i utvecklingen av tekniken men framförallt vad som händer i interaktionen mellan människor i samhällen där nya digitala plattformar skapas. Prototyper blandades med foto och film med kreativa uppfinningar baserade på Arduino. Samtidigt fick den som ville lära sig den ädla och enkla konsten att koda interaktiv teknik med hjälp av kretskort. Det såg interaktionsstudenter från Malmö universitet till!

Vi både mös och jublade av att se människor från olika bakgrund och utbildningar mötas och gotta sig i gemensamma intressen eller få en inblick i en ny värld. Så sant som det var sagt så kommer vi att fortsätta hitta nya innovativa sätt att synliggöra forskning så bring it on! Dina idéer är våra byggstenar!