Lånebibliotek

Storms lånebibliotek

Genom att återanvända och låna istället för att köpa nytt kan vi minska vår miljöpåverkan samtidig vi som hushåller med våra ekomiska medel. På Storm har vi därför satt samman en lista över några av de saker, som du som anställd på Malmö universitet, har möjlighet att låna.

För information om tillgänglighet och för att låna något kontakta oss på: storm@mau.se 

1 – Logitech Group

Videokonferenssystem för medelstora till stora konferensrum/lokaler. Kraftfull motordriven kamera (pan/tilt/zoom) med programmerbara lägen. Går att använda med stativ och det finns 2 extra mikrofoner för att utöka räckvidden för ljud. Lämplig för videokonferens men fungerar också bra till att spela in eller streama evenemang och liknande.

Bild på Logitech-Group

2 – Logitech BCC950

Liten och smidig videokonferenskamera för små rum med 1-4 personer. Smidigt stativ som gör att kameran kommer upp på bordet och över skärmar och liknande. Motordriven kamera gör det möjligt att ändra bildvinkel, zooma, osv.

Bild på Logitech-BCC950

3 – Evoko Groupie

Liten smidig vidvinkellins som går att fästa på kameran i telefon, tablet eller dator. Finns även inbyggd belysning vid användning i sämre ljusförhållanden. När man använder denna får kameran en vidvinkellins, vilket innebär att t.ex. fler personer får plats i bilden.

Bild på Evoko-Groupie

4 – Catchbox

En enkel lösning för att få publiken vid större tillställningar mer engagerade och att skapa ett mer interaktivt format. Catchbox är ett tillbehör till ett existerande mikrofon- och högtalarsystem (som t.ex. finns i större hörsalar  och mobila ljudanläggningar) som gör det enkelt att ge alla i publiken möjlighet att interagera – man kastar helt enkelt ut mikrofonen i publiken. Catchboxen avdramatiserar också situationen samt gör publiken mer engagerad i diskussioner.

Bild på en Catchbox

5 – SDG-kuddar

Skall ni skapa ett evenemang på fokus på ett eller flera av de globala målen? Då kan våra kuddar med SDG-tryck vara ett bra hjälpmedel för att skapa rätt stämning. Det finns 17 kuddar – en för vart mål.

Bild på SDG-kuddar

6 – Context Cards

Kortlek som beskriver 30 olika situationer (t.ex. På tåget, i parken, i hissen) och egenskaper kring dessa situationer (t.ex. ljud, ljus, sociala sammanhang). Dessa kort kan användas i t.ex. idéprocesser där man vill vidga perspektiven och förstå olika situationer. Går även att ladda ner digitalt på länken ovan om man inte vill ha fysiska kort.

Bild på Context-cards

7- Makanatsu

Ett idéspel där man med hjälp av slumpord ska skapa idéer på kort tid. Passar bra som introduktion till t.ex. en workshop i idégenerering då det är energifyllt, kreativt och får igång deltagarna. Kortleken går dock även att använda som en del av en workshop om man t.ex. ska idégenerera med hjälp av slumpord. Kortleken består av 108 olika slumpord.

Bild på Makanatsu

8 – Visuell konfetti

En samling av slumpvalt utvalda bilder av olika slag. Fungerar som ett bra verktyg för att initiera idéer på samma sätt som slumpord (fast det tilltalar en annan del av hjärnan). Det finns en uppsättning av 30 stycken laminerade bilder som går att använda på olika sätt och i olika sammanhang.

Bild på visuell konfetti