Science Shop – the reunion

Under invigningen av Storm genomförde Mötesplats Social innovation första tillfället i en pop-up science shop. Tillsammans identifierade vi utmaningar där det fanns intresse för att hitta relevant forskning eller att initiera nya forskningsprojekt. Den 24 maj kl 10.00 – 11.00 hålls en uppföljning i Gäddhänget, Storm, där vi ger tips på existerande forskning inom de olika utmaningarna samt bjuder in forskare för potentiella samarbeten.

Utmaningarna som behandlas:

Finns det belägg för att man lär sig bättre genom att skriva för hand kontra med hjälp av digitala medel?

How big is the role of AI/Machine learning in automatizing ”middle class” jobs?

What does the change of the workplace as a social hub mean for people? 

Hur värderar man sociala innovationer?

Hur kan fri dans som metod för glädje och energisättning på arbetsplatsen bidra till att utveckla kreativitet och välbefinnande i arbetslivet?

Gör demokratiskt styrning av en organisation arbetet mer effektivt? Vad betyder professionalisering och effektivisering av ideella organisationer för deras utveckling?

Hur skapar man medvetenhet och ett ökat intresse för hållbarhetsfrågor.

Hur blir vi fler som vill förändra?

Vad är en Science Shop?
Science shops är en plats för akademin och övriga samhällssektorer att mötas och tillsammans lösa samhällsutmaningar. Konceptet har använts av olika universitet och forskningsinstitut sedan 1970-talet, där det ofta har byggts ett fysiskt, permanent centrum i anslutning till ett lärosäte för att främja samverkan och partnerskap mellan akademin och andra sektorer. Traditionellt har Science Shop haft civilsamhället som primär målgrupp.

Anmäl dig till marie-louise.lovgren@mah.se

Varmt välkomna!

Mötesplats Social Innovation