Vad händer i Storm?

Idag kom första frosten till Malmö och Gäddan och det pågår intensiv aktivitet i Storm både dag- och kvällstid. På onsdagar håller vi Working Wednesdays ända fram till jul (med undantag för den 13 december). Inta en enklare frukostbuffé från caféet strax intill Storm, jobba, snacka, inspirera och inspireras av kollegor och vänner. Dörrarna öppnas kl 8.00, ingen föranmälan krävs.

På lördagen den 11 november går Skånes första FIRST LEGO League av stapeln i Gäddan. En global teknik- och innovationstävling där robottävling med LEGO Mindstorms och projekt på temat Hydro Dynamics står på schemat med hundratalet deltagande barn och ungdomar.

Akademisk dubbelkvart med Malin Ideland och Anders Melin den 22 november – delta i spännande diskussion modererad av Storms Carl Johan Orre – Missa inte! Kl 12.15 – 13.00 (medhavd lunch).

Nästa vecka är det dags för Sveriges årliga mötesplats för social innovation – Social Innovation Summit. Den 14-15 november fylls Slagthuset med entreprenörer, förändringsagenter, investerare, innovatörer, politiker och beslutfattare från alla samhällssektorer för att tillsammans skapa nya lösningar på stora samhällsutmaningar. Årets tema är ”Creating value” och givetvis är Storm på plats som utställare och onsdagseftermiddagen bjuder dessutom på en ”site visit” på Storm.

Program, talare och anmälan finnes här.

Dagen därpå, den 16 november bjuder SNITTS och Humsamverkan in till en workshop i Storm med syfte att stimulera och bredda innovationsfrämjande inom hum/sam-forskningen. Varmt välkomna till denna förmiddag där vi fokuserar på konkreta verktyg som utvecklats i samverkan mellan forskare och innovationsfrämjare.

Anmälan senast den 9 november här.

Veckan rundas av med en Open Pitch i Storm den 17 november. Kursen Innovationsprojekt pitchar sina idéer för uppdragsgivarna. Slutredovisning, Product Launch Day går av stapeln den 15 december i Niagara. Notera redan nu – mer info kommer.

Den 1 december bjuder Internet of Things and People (IOTAP) in till en workshop i Storm om framtidens hälsa.

Mer om innehåll och anmälan (senast den 17 november) här.

Den 5 december äger Innovationsracet rum i Storm.  150 gymnasieelever med teknikbakgrund har med sig en idé och blir coachade av studenter och lärare på Malmö högskola. Innovationsracet är ett samarbete mellan Teknikcollege Skåne , Malmö högskola och Lunds universitet. Innovationsracet är en intensiv och lärorik dag för alla som tävlar i Blixtlåset – Svenska Gymnasiemästerskapen för Innovatörer. Under dagen får eleverna chans att möta alla alla experter de behöver för att lyfta sina idéer och vässa sina bidrag inför tävlingen.

I december samlas vi i Storm i julens tema.  Den 7 december kl 11.30 tänder vi kulörta lyktor, äter gott och summerar terminen.

Varmt välkomna!