Mau innovation bjuder in till Storm Talk

I listan över världens mest innovativa ekonomier (WIPO:s Global Innovation Index) rankas Sverige just nu som hedersam tvåa, tätt följt av USA på tredje plats. Trots detta dominerar fortfarande USA i Reuters Topp 100, listan över världens mest innovativa universitet, med 46 placeringar bland de 100 första. Hur kommer det sig?

I detta Storm Talk bjuder vi in Henric Johnson, innovations- och forskningsråd på Sveriges ambassad i Washington DC., för att reflektera kring det politiska landskapet och forskning och innovation i Sverige och USA. Hur och varför skiljer sig systemen åt? Vilka möjligheter och begränsningar finns i relation till samarbeten och konkurrenskraft? Helt enkelt: Hur kan Malmö lära av Washington?

>> Anmäl dig här! <<

Henric kommer att finnas med live från Washington DC via länk, och för oss i Malmö erbjuds enklare förtäring på Storm under samtalets gång.

BIOGRAFI

Henric Johnson är Sveriges innovations- och forskningsråd på ambassaden i USA, med uppdrag att främja samarbeten och affärer för svenska innovations- och forskningsaktörer samt att öka intresset för kunskapsnationen Sverige. Han har tidigare varit gästprofessor på Stanford University och senior Wallenberg Fellow vid Nordic Innovation House i Silicon Valley. Han är professor i datavetenskap och tidigare prorektor på Blekinge Tekniska Högskola.